Told*Skat's designprogram for banderoler, tobaksstempelmærker og kontrolmærker gennemført 1999-2001

Det gamle design i gråt/lyseblåt med de 3 løver i rude (toldløverne) er nu helt erstattet af det nye orangegule design. De nye mærker giver en større sikkerhed mod forfalskning, dels fordi den orangegule farve er vanskelig at kopiere, og dels fordi mærkerne har påtrykt mikroskrift. Brugen af papir med vandmærke (bølgelinie) og med røde fibre fortsætter uændret. Det nye logo er en sort kongekrone på en orangegul/hvid rude.

For samlere vil mærkerne med det nye design blive katalogiseret som type V ("Told*Skat" orangegul type), hvorimod mærkerne med det gamle design betegnes som type IV ("Told*Skat" 3 løver type).



Runde vinbanderoler (oblatbanderoler):
Omfatter afgiftsklasse 1, 2 og 3. Den nye type i orangegult design indførtes fra 11.1.1999, efterhånden som Told*Skat's oplag af ældre type opbrugtes. Udleveringen af den gamle type ophørte med udgangen af 1999, således at der fra 1.1.2000 kun bruges den orangegule type. Størrelsen er uændret (diameter 22 mm).



Priskontrolmærker til bekæmpelsesmidler (pesticider):
Omfatter afgiftsklasse A og B. Klasse B mærker i nyt orangegult design indførtes i marts 1999, og senere samme år fulgte klasse A mærker i nyt design. Størrelsen er uændret (diameter 22 mm).











Aflange banderoler til vin og spiritus:
Vin omfatter afgiftsklasse 1, 2 og 3. Spiritus har kun en afgiftsklasse. Den nye type i orangegult design indførtes fra midten af februar 2000, efterhånden som Told*Skat's oplag af ældre type opbrugtes. Udleveringen af den gamle type ophørte med udgangen af marts 2000, således at der fra 1.4.2000 kun bruges den orangegule type. De aflange banderoler findes i 4 forskellige størrelser. Ovenfor er vist de tre mindste størrelser (Store aflange orangegule vinbanderoler med længden 10,5 cm søges til samling!).






Tobaksstempelmærker til cigaretter, pibetobak og finskåren tobak samt banderoler til cigaretpapir:
Mærker af ny type i orangegult design indførtes fra 1.4.2001. Udleveringen af den gamle type ophørte med udgangen af april 2001, således at der fra 1.5.2001 kun bruges den orangegule type. Stempelmærker til cigaretter findes i tre størrelser. Stempelmærker til pibetobak og finskåren tobak findes kun i en størrelse. Banderoler til cigaretpapir findes i båndformet størrelse af fast længde, men de banderolerende virksomheder må indenfor visse grænser afkorte dem efter behov.